Sastojci
1kg brasna
½ kocke svjezeg kvasca
vode
Priprema1.Tijesto podkuhati sa vodom kao za kruh. treba da bude tvrdje tijesto.
Ostaviti u poklopljenu posudu da stoji 6 dana.
2.Sedmi dan tijesto izvaditi i namladiti malo na brasnu pa od istog tijesta istrgati krpice(komadice) koje cemo ostaviti preko dana i noci dase susi na plahti.
3.Sutradan komadice koji su se susili trljati kroz raseto/ ili ako se nam raseto onda cijedilo sa rupicama za cijedjenje paste. Kroz rupice ce ispadati loptice sasvim male. Trahanu susiti oko 1 do 2 dana.. zaviski kako vam je toplo u kuci.
4.Trahanu drzati u papirnoj ili platnenoj vrecici ili u velikom galonu koji trebate ostaviti otvoren.
Napomena5.Trahanu mozete podkuhati osim sa vodom i pilecim temeljcem,juhom od paradajze,a u to mozete umjesati i malo cilija..ako volite ljuto…
5 kommentarer:
ajde super da će bit i tvojih slanih recepata :))
samo naprijed :))
puss i kram :))
Eto hvala Bogu da tu mogu zaviriti;)
tamo više ni s tatinog komp. :(
Puno pozdrava iz Zd. :-)
Hvala cure.. :)
O nisam znala da imaš još jedan blog. Sviđa mi se i ovaj! :)
Hvala Andrea... polako prebacivam ono sa Coolinarke..tamo sam izgubila volju za pisanje..a da nebude da ja smao slatko pravim..Znam ja stogod i slano.. ;) :)
Skicka en kommentar