7.10.2008

Cokoladni keksici


Sastojci:
300g brasna
2kaskice praska za pecivo
½ kaskice soli
50ml ulja
150g cokolade od 99%kakaa ili mlijecne
4dl secera
4 jaja
2 velike kasike vanilij ekstrakta
150g secera u prahu

Upute
1. Prosijati brasno,pecivo i so.
2. Miksati istopljenu cokoladu sa uljem i secerom. Dodati jedno po jedno jaje i na kraju vaniliju.
3. Dodati suhe sastojke i miksati 2-3 minute. Tijesto treba da bude ljepljivo. 4. pokriti plasticnom folijom i ostaviti u frizideru da se hladi 2-3 sata ili preko noci.
4. Od tijesta praviti male kuglice i uvaljati ih u secer u prahu. Poredati po papiru za pecenje i peci na 170* 10 minuta ako zelimo mekahne pomalo zilave keksice ili 12 minuta da dobijemo prhke keksice.5. Ohladiti keksice na mrezi i pohraniti u kutiju. U poklopljenoj kutiji mogu se odrzati 3-4 dana.

Inga kommentarer: